Przygotuj składniki:
- 2 szklanki mleka migdałowego
- 1 łyżka kurkumy
- 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
- 4 czarne ziarna pieprzu
- 1 laska cynamonu (lub pół łyżeczki)
- 1 gwiazdka anyżu (lub pół łyżeczki)
- wyciśnięty ząbek czosnku
- cukier lub zamiennik do smaku
Porcja złocistego mleczka przeciwzapalnego przed snem potrafi zdziałać cuda! Nie tylko łatwiej jest zasnąć, ale również o poranku infekcja ustępuje. Bogactwo przeciwutleniaczy oraz naturalnych substancji przeciwzapalnych pobudza siły obronne organizmu oraz regeneruje.
Podgrzej mleko migdałowe i wsyp wszystkie dodatki. Intensywnie wymieszaj trzepaczką. Podgrzewaj jeszcze 5 minut, ale nie dopuść do wrzenia. Podawaj na gorąco lub schłodzone. ❅
