Przepis: Pyszne pieczarki z fetą

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/3 szklanki komosy ryżowej
  • 1/4 szklanki mielonej szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • jedna porcja szpinaku
  • 3/4 szklanki posiekanego sera feta
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • 1/4 łyżeczki soli i pierzu
  • opakowanie pieczarek

Przygotowanie:

Gotuj komosę ryżową przez 15 minut, następnie odstaw. W międzyczasie przygotuj blachę do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na patelni podsmaż na oliwie z oliwek czosnek, szpinak, oraz ugotowaną komosę. Zdejmij z ognia i wymieszaj całość z fetą, koprem, solą, pieprzem. Powstałym farszem wypełnij grzyby i piecz je przez około 25 minut.

Janina z Częstochowy

Podziel się wiedzą!