Przepis: Pyszne pieczarki z fetą

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/3 szklanki komosy ryżowej
  • 1/4 szklanki mielonej szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • jedna porcja szpinaku
  • 3/4 szklanki posiekanego sera feta
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • 1/4 łyżeczki soli i pierzu
  • opakowanie pieczarek

Przygotowanie:

Gotuj komosę ryżową przez 15 minut, następnie odstaw. W międzyczasie przygotuj blachę do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na patelni podsmaż na oliwie z oliwek czosnek, szpinak, oraz ugotowaną komosę. Zdejmij z ognia i wymieszaj całość z fetą, koprem, solą, pieprzem. Powstałym farszem wypełnij grzyby i piecz je przez około 25 minut.

Janina z Częstochowy

Podziel się wiedzą!