Przepis kulinarny: Sylwestrowa zagryzka – kurczak po japońsku

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 3 kawałki imbiru
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 6 łyżek białego wina wytrawnego
  • olej, sezam, skrobia kukurydziana, szczypta przypraw
  • sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki octu jabłkowego, 2 łyżeczki miodu, szczypta cukru

Przygotowanie:

Pokrój kurczaka w małą kostkę i umieść go w marynacie z imbiru, ulubionych przypraw, sosu sojowego i wina na 30 min. Później wyciągnij go, posyp kawałki skrobią i usmaż je na głębokim oleju. Po usmażeniu posyp sezamem, podawaj razem z sosem.

Ludwika z Namysłowa

Podziel się wiedzą!