Przepis kulinarny: Risotto z dyni i koziego sera

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 2 łyżki masła
  • opakowanie mięsa mielonego
  • woreczek ryżu
  • łyżeczka octu winnego
  • pół szklanki startego sera (np. parmezan)
  • szklanka rozdrobnionego, koziego sera
  • dodatki: sól, pieprz, tymianek, posiekana pietruszka, gałka muszkatałowa, suszona żurawina

Przygotowanie:

Ugotuj bulion razem z puree z dni. Następnie do garnka dodaj rozpuszczone masło i pozostałe składniki z przepisu (BEZ trzech ostatnich podpunktów). Gotuj do odparowania wody i zgęstnienia, konsystencja powinna być kremowa. Na koniec przypraw dodatkami, wymieszaj z kozim serem i parmezanem, podaj do stołu.

Milena z Pradła

Podziel się wiedzą!