Przepis kulinarny: Pieczone jabłka w cieście

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 8 małych jabłek 
  • 1,5 szkła mąki 
  • 250 dag margaryny 
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1 jajko
  • 2 żółtka 
  • cynamon, konfitura wiśniowa 

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy przesiekaną mąkę. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki (jajko, margarynę, żółtko, śmietanę) oraz wyrabiamy ciasto. Przygotowane ciasto odkładamy na 30 min. do lodówki. Wydrążamy jabłka i posypujemy cynamonem. Środek jabłek napełniamy konfiturą. Jabłka układamy na wcześniej wyciętych kwadratach z ciasta, całość zawijamy. Pieczemy 35 min. w temp. 190 stopni Celsjusza.

Żaneta z Łyszkowic

Podziel się wiedzą!