Przepis kulinarny: Pasztet z cukinii

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 3 szklanki odciśniętej cukinii ( ok. 2 szt) 
  • 0,5 szklanki oleju 
  • 1,5 szklanki bułki tartej lub mąki 
  • 1-2 marchewki 
  • 1 cebula 
  • 4 jaja 
  • 20 dkg. żółtego sera 
  • pęczek natki pietruszki, sól, pieprz 

Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć na tarce z dużymi oczkami – odcisnąć i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą marchewkę. Dodać bułkę tartą, starty ser,  żółtka, olej,  sól, pieprz. Porządnie wymieszać. Następnie ubić białka i dodać do masy.  Piec w formie krakersów w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 70 minut.

Sylwia z Kątów Wrocławskich

Podziel się wiedzą!