Przepis kulinarny: Burrito z kurczakiem i awokado

Podziel się wiedzą!

Składniki:

  • duża pierś z kurczaka
  • 1 duże awokado
  • świeża kolendra
  • 1 opakowanie zielonego pesto
  • 4 tortille
  • 1 szklanka startego sera żółtego lub mozzarella
  • 1/4 szklanki śmietany lub jogurtu greckiego
  • sól, pieprz, przyprawy

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka pokrój w plastry i usmaż na patelni, przypraw wg uznania. Rozwiń tortille, posmaruj pesto. Ułóż na tortillach piersi z kurczaka i posiekane awokado. Całość posyp kolendrą, serem, a na koniec dodaj śmietanę lub jogurt. Zwiń tortillę i zapiecz w piekarniku lub na grillu przez 10 minut / 180 st.

Monika z Piotrkowa Trybunalskiego

Podziel się wiedzą!