Przepis: domowe amoniaczki

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 500g mąki 
  • 100 g margaryny 
  • 150 g cukru
  • pół szklanki mleka 
  • 2 jajka 
  • sól 
  • kakao
  • 1 łyżeczka amoniaku

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, cukier waniliowy, szczyptę soli, mąkę. Amoniak rozpuścić w ciepłym mleku, dodać do całości. Wyrobić ciasto, odstawić na  1 godz do lodówki. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Obydwie masy ciasta wyrobić, wyciąć dowolne kształty.  Piec w temp 200 st.C.

Żaneta z Łyszkowic

Podziel się wiedzą!