Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 3 i 1/2 łyżki masła (solonego)
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego
- 1/4 szklanki maślanki
- łyżeczka szczypioru i czosnku
- 1 i 1/2 szklanki ugotowanych brokułów
- 2 szklanki żółtego sera tartego (cheddar)
- łyżka posiekanej cebuli
- po pół łyżeczki: soli, pieprzu, koperku, papryki
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz ziemniaki w naczyniu żaroodpornym przez godzinę. Po wystygnięciu przekrój je na pół. Usuń środek zostawiając samą skórkę i posmaruj ją od wewnątrz oliwą. Pulpę ziemniaczaną wymieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami i powstałą masą napełnij wnętrze pozostawionych skórek. Całość zapiecz przez 25 minut.
Pani Mariola z Kopszywnicy
