Kulinaria: Tarta farmera z jaglanym spodem

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki tarty:

  • 1 cebula, 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka kaszy jaglanej, pietruszka (natka)
  • 2 jajka, ser mozzarella

Składniki farszu:

  • 1 cebula, 1 marchew, 1 szklanka dyni
  • filet z kurczaka
  • 300 ml bulionu
  • 80ml śmietany 30%

Przygotowanie:

Spód: Cebulę zeszklić w garnku, dodać czosnek. Na 3 minuty wsypać do garnka kaszę jaglaną i wszystko razem podsmażyć. Wlać wodę i posolić. Gotować na wolnym ogniu dopóki kasza nie wchłonie całej wody, potem poczekać aż ostygnie. Dodać jajka, pietruszkę posiekaną, ser mozzarella i przyprawy. Po wymieszaniu wstawić do piekarnika na 180 st. na około 30 min. Farsz: filet z kurczaka umyć, pokroić i przyprawić. Obtoczyć w mące i przyrumienić na patelni. Zdjąć kurczaka z ognia, zeszklić cebulę. Do cebuli dodać pozostałe składniki, farsz nałożyć na spód tarty i piec w 180 st. 30 min.

Katarzyna z Bystrzycy Kłodzkiej

Podziel się wiedzą!