Kulinaria: Sylwestrowa przekąska do drinków

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 1 opakowanie pieczarek (jak najmniejszych)
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka mielonego czosnku
  • ¼ łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki (lub 2 łyżeczki dla miłośników delikatnego smaku)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rozpuść masło. Dodaj opłukane grzyby i tymianek, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Podsmaż całość mieszając, aż grzyby przyrumienią się na złoto (około 7 minut). Dodaj czosnek i smaż jeszcze 30 sekund mieszając. Podaj posypane pietruszką. 

Pani Kasia z Jaraczewa

Podziel się wiedzą!