Kulinaria: sernik na zimno

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe 
  • 1/2 kg truskawek 
  • 1 op. biszkoptów 
  • 4 serki homogenizowane waniliowe
  • 2 galaretki cytrynowe

Przygotowanie:

Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Poczekać do wystygnięcia. Schłodzone galaretki połączyć z serkami. Na spodzie formy do pieczenia ułożyć biszkopty. Aby biszkopty były miękkie, wcześniej można zanurzyć je w galaretce. Wylewamy zimną masę cytrynową do formy, odstawiamy do lodówki aż stężeje. Następnie na masie układamy truskawki. Rozpuszczamy galaretki truskawkowe, czekamy aż wystygną. Schłodzoną galaretkę wlewamy na masę z  truskawkami. Odstawiamy do lodówki aby całość stężała. ✸

Żaneta z Łyszkowic

Podziel się wiedzą!