Kulinaria: Quesadillas

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 2 bataty, 4 duże tortille
  • 1 łyżeczka papryki, 1 łyżeczka kminku
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 puszki czarnej fasoli
  • 2 szklanki sera cheddar
  • sok z 1/2 limonki
  • sól do smaku
  • opcjonalnie: awokado, ostre papryczki, kwaśna śmietana

Przygotowanie:

W naczyniu umieść posiekane bataty, polej je olejem. Dodaj paprykę, kminek, kolendrę, pieprz i sól. Wymieszaj całość i piecz przez 30-40 minut w 220 stopniach. Po ostygnięciu zmiażdż je. Tortillę posmaruj od wewnątrz olejem, nafaszeruj przygotowanymi batatami oraz pozostałymi składnikami. Podsmaż na patelni lub grillu przez 6-8 minut z każdej strony. Możesz podawać z opcjonalnymi dodatkami

Katarzyna z Orzesza

Podziel się wiedzą!