Składniki:
- 1 opakowanie mieszanki do ciasta Brownie (ciasto w proszku)
- 2,5 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka masła
- 2-3 łyżki śmietany do ubicia
- 1 łyżeczka ekstraktu z mięty pieprzowej
- Czekoladowe chrupki (np. Nesquik)
- Pokruszony cukierki-laski świąteczne (biało-czerwone landrynki)
Przygotowanie:
Przygotuj ciasto Brownie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ciasto rozsmaruj na szerokiej blaszce i piecz (zwykle koło 25 min.). Podczas pieczenia ciasta, ubij śmietanę, miętę, cukier i masło w dużej misce. Po ostygnięciu ciasta, masę rozsmaruj na wierzchu. Czekoladowe chrupki roztop w garnku i polej masą wierzch ciasta. Odstaw do ostygnięcia. Posyp kruszonymi laskami świątecznymi.
Pani Karolina z Chorzowa
