Kulinaria: Odświeżające świąteczne Brownie

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki do ciasta Brownie (ciasto w proszku)
  • 2,5 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka masła
  • 2-3 łyżki śmietany do ubicia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z mięty pieprzowej
  • Czekoladowe chrupki (np. Nesquik)
  • Pokruszony cukierki-laski świąteczne (biało-czerwone landrynki)

Przygotowanie:

Przygotuj ciasto Brownie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ciasto rozsmaruj na szerokiej blaszce i piecz (zwykle koło 25 min.). Podczas pieczenia ciasta, ubij śmietanę, miętę, cukier i masło w dużej misce. Po ostygnięciu ciasta, masę rozsmaruj na wierzchu. Czekoladowe chrupki roztop w garnku i polej masą wierzch ciasta. Odstaw do ostygnięcia. Posyp kruszonymi laskami świątecznymi.

Pani Karolina z Chorzowa

Podziel się wiedzą!