Kulinaria: Niepozorne jajeczka

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki (1):

  • 12 sztuk – nieduże, puste jajka czekoladowe
  • 225g białego serka kremowego
  • 1/2 szklanki słodzonego mleczka skondensowanego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Składniki żółtka (2):

  • 2 łyżki topionego masła
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 1 łyżka cytryny

Przygotowanie:

Usuń wierzchołek jaj nożem. Mikserem wymieszaj w jednej misce składniki (1), a w drugiej składniki (2). Napełnij czekoladowe jaja masą (1), a na wierzchu umieść kleks masy (2) imitującej żółtko.

Malwina z Łodzi

Podziel się wiedzą!