Kulinaria: Migdałowa przekąska

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 225g migdałów
  • 3 łyżki miodu
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju migdałowego
  • 20g cukru pudru
  • 2 łyżeczki soli morskiej (najlepiej wędzonej dla smaku)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozłóż migdały na blaszce i piecz przez 10-15 min. W garnku wymieszaj miód, rozmaryn, wodę olej oraz doprowadź do wrzenia. Dodaj migdały i mieszaj aż wchłoną sos. W misce wymieszaj sól z cukrem oraz wrzuć migdały by się obtoczyły. Pozostaw do wyschnięcia na papierze.

Leszek z Opola

Podziel się wiedzą!