Kulinaria: Lody na mleku kokosowym

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1,5 szklanki malin
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • szczypta soli morskiej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta skrobii kukurydzianej

Przygotowanie:

W garnku wymieszaj pół mleka kokosowego, maliny, cukier i sól, delikatnie podgrzewaj do rozpuszczenia cukru. Na koniec wszystko dokładnie zblenduj. W drugiej misce wymieszaj pozostałe mleko kokosowe z ekstraktem i skrobią. Mieszaj do rozpuszczenia. Ciepłą mieszankę przelej przez sitko do chłodnej, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Na koniec ubij mieszankę w robocie lub najlepiej maszynie do lodów i zamroź.

Julia ze Środy Wielkopolskiej

Podziel się wiedzą!