Kulinaria: łódeczki tropikalne

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 1 kg udek kurczaka
  • 2,5 łyżeczki curry
  • 3/4 łyżeczki soli morskiej
  • 3/4 łyżeczki białego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 jabłko (pokroić w kostkę)
  • 1 mała cebula (pokroić w kostkę)
  • 2 papryki (pokroić w kostkę)
  • szklanka majonezu
  • szczypior i pietruszka
  • 4 awokado przekrojone na pół

Przygotowanie:

Usuń skórę z ud i ugotuj je, a po schłodzeniu odseparuj mięso od kości. Kurczaka wymieszaj dokładnie ręcznie z przyprawami, a następnie dodaj warzywa i owoce, całość mieszając. Dodaj majonez, również wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki pod nakryciem. Połówki awokado napełnij powstałym farszem, posyp pietruszką i szczypiorem. 

Klaudyna z Twardogóry

Podziel się wiedzą!