Składniki:
- 1 kg udek kurczaka
- 2,5 łyżeczki curry
- 3/4 łyżeczki soli morskiej
- 3/4 łyżeczki białego pieprzu
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 jabłko (pokroić w kostkę)
- 1 mała cebula (pokroić w kostkę)
- 2 papryki (pokroić w kostkę)
- szklanka majonezu
- szczypior i pietruszka
- 4 awokado przekrojone na pół
Przygotowanie:
Usuń skórę z ud i ugotuj je, a po schłodzeniu odseparuj mięso od kości. Kurczaka wymieszaj dokładnie ręcznie z przyprawami, a następnie dodaj warzywa i owoce, całość mieszając. Dodaj majonez, również wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki pod nakryciem. Połówki awokado napełnij powstałym farszem, posyp pietruszką i szczypiorem.
Klaudyna z Twardogóry
