Kulinaria: Kukurydziane placuszki

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 3/4 szklanki mleka sojowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • 2 puszki kukurydzy (odsączonej)
  • 1/4 szklanki szczypiorku
  • 4 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia
  • podawać z syropem klonowym lub słodkim sosem chilli

Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W misce połącz jajko, mleko, masło i wymieszaj. Dodaj do mieszaniny pozostałe składniki. Z masy uformuj placuszki i usmaż na patelni.

Monika z Ostrorogu

Podziel się wiedzą!