Kulinaria: kontynentalna ryba

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki 1 (chipsy):

  • pęczek szparagów
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
  • 3/4 szklanki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 1 łyżka octu
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/4 łyżeczki zmielonej kolendry
  • 1 łyżeczka soli i tyle samo pieprzu
  • 4 steki z tuńczyka (lub inna ryba)
  • 2 łyżeczki startej mięty

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Posmaruj blachę olejem i piecz szparagi razem z cebulą 12 minut. Sos: wymieszaj jogurt, kurkumę, ocet, miód, kolendrę, sól i pieprz w oddzielnej misce. Na patelni (najlepiej grillowej) podsmaż steki na oleju, posypując solą i pieprzem. Podaj rybę z sosem i pieczonymi warzywami. Posyp miętą.

Katarzyna z Łyszkowic

Podziel się wiedzą!