Kulinaria: Jaja guacamole

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 6 dużych, ugotowanych jaj
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z limonki
  • łyżka startej cebuli
  • łyżeczka sprasowanego czosnku
  • czarny pieprz, sól oraz kolendra do smaku
  • papryka w proszku do posypania

Przygotowanie:

Ugotuj jaja, przetnij na pół. Wydłub żółtka z ugotowanych jaj i odstaw na bok. Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na gładką masę. Umieść masę w zrywce, natnij jeden róg torebki i wyciskaj zawartość w miejsce żółtek na białkach jaj. Posyp papryką, udekoruj kolendrą.

Karolina z Hrubieszowa

Podziel się wiedzą!