Kulinaria: Jaglany poranek

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • kubek kaszy jaglanej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jaja lekko ubite
  • 6 łyżek mleka
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 100g szynki
  • 1,5 szklanki startego sera żółtego
  • łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

W średnim garnku połącz kaszę z wodą i solą. Gotuj przez 15-20 min. czasem mieszając. Rozgrzej piekarnik do 220 st. W misce połącz mleko, jaja i skrobię. Dodaj szynkę, ser i ugotowaną kaszę. Wymieszaj i uformuj ciasto. Okrągłą foremkę do tarty posmaruj oliwą, rozprowadź ciasto, piecz przez 20 min. aż się zarumieni. Pokrój w trójkąty i posyp serem przed podaniem.

Krystyna z Niedołowa

Podziel się wiedzą!