Kulinaria: Indyk po Chang Maiańsku

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

•1 łyżka oleju z pestek winogron

  • mięso mielone z indyka (500g)
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka przypraw wedle uznania (najlepiej mieszanka orientalnych)
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/4 szklanki wody
  • 3-4 cukinie

Przygotowanie:

Rozgrzej olej z pestek i dodaj mięso z indyka, podsmaż na złoty kolor. Dodaj wszystkie pozostałe składniki (prócz cukinii) oraz smaż przez kilka minut. Cukinie posiekaj w cienkie plasterki wydrążając wcześniej środek, dodaj na patelnię i smaż przez kolejne kilka minut.

Emanuela z Karłowic

Podziel się wiedzą!