Kulinaria: Frytki z awokado

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 2 duże awokado
  • sok z 1/2 limonki (opcjonalnie)
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • 1/4 filiżanki mąki
  • bułka tarta
  • 2 łyżki oleju
  • sos chipotle (majonez, jogurt grecki, kminek, koperek, łyżeczka mielonej papryki – najlepiej ostrej)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, awokado pokrój w plasterki i skrop limonką, by zachowały kolor. Przypraw solą i pieprzem. Zanurz kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej. Skrop olejem i piecz przez 15 minut do uzyskania złotego koloru. Podawaj z sosem. ❀

Teresa z Konina

Podziel się wiedzą!