Kulinaria: Domowe Rafaello

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki bazy:

  • 100g kokosowej Princessy

Składniki masy:

  • 250g mascarpone
  • 200g cukru
  • 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400ml)
  • 250g twarogu
  • 200g białej czekolady
  • 2 paczki żelatyny rozrobione z 5 łyżkami wody
  • wiórki kokosowe do posypania

Przygotowanie:

Wafle kokosowe zmiel i wyłóż nimi dno foremki okrągłej. Wszystkie składniki masy wymieszaj w mikserze do ubicia, dodając na końcu żelatynę. Masę wyłóż na blachę i posyp wiórkami. Włóż ciasto do lodówki na parę godzin.

Kamil z Wrocławia

Podziel się wiedzą!