Kulinaria: cukinia muśnięta parmezanem

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza. Cukinie obierz, pokrój w paski oraz umieść w misce. Dodaj oliwę i czosnek oraz mieszaj intensywnie. Ułuż cukinię na blasze, posyp pozostałymi składnikami i zapiecz przez 15 minut, a następnie przez 4 w trybie grilla. Podawaj na ciepło.

Bronisława z Siedlec

Podziel się wiedzą!