Burger pszeniczno-indyczy

Podziel się wiedzą!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Składniki:

  • 1/2 szklanki ziaren pszenicy do ugotowania (zamiennie ryż)
  • 2 łyżki oleju
  • 3/4 szklanki posiekanej cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • mielone mięso z indyka (porcja)
  • łyżeczka chilli w proszku i brązowego cukru
  • 1/8 łyżeczki czerwonej papryki w proszku
  • 2 szklanki rozgniecionych pomidorów
  • bułka na hamburgera + opcjonalnie liść sałaty na spód
  • czerwona cebula w plastrach, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj pszenicę wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i dodaj posiekaną cebulę, czosnek, indyka. Podsmaż, dodaj papryki w proszku, cukier i pieprz, a po usmażeniu również ugotowaną pszenicę i pomidory. Mieszaj do zgęstnienia i dopraw solą. Na dolnej połówce bułki umieść liść sałaty, później farsz, a na górze połóż krążki cebulowe i górną część bułki.

Mariola z Warszawy

Podziel się wiedzą!